Thursday, February 22, 2024

BL — LARRY ROMANOFF: Демокрацията – най-опасната религия — Глава 2 – Еврейският произход


 

Демокрацията – най-опасната религия.

Глава 2 – Еврейският произход


от Лари Романоф

Превод: Велеслав Гривов

 

 

 

Многопартийната политическа система

 

Ние често приписваме на древна Гърция концептуалното създаване на това, което днес наричаме “демокрация”, но тази древна форма не е това, което се проявява днес и самите гърци – подчертавайки – включително Платон и Сократ я презират. Преходът от европейските монархии към многопартиен изборен процес не е спонтанно развитие, не е резултат от естествена еволюция, нито пък е олицетворение на развитието на държавното управление. Вместо да бъде естествена еволюция, тази система за разделяне на нацията на базата на възпалителни емоционални идеологии е умишлено създадена от група европейски евреи като метод за умиротворяване на населението с убеждението, че те са отговорни за съдбите си, докато са контролирани от кукловоди в политическите партии – огромна измама, извършена върху нищо неподозиращите популации.

 

Монтагю Норман (Montagu Norman), който е слуга на Ротшилд и е бил управител на притежаваната от Ротшилд Банка на Англия (Bank of England) в продължение на няколко десетилетия, има това да каже в реч пред Асоциацията на американските банкери в Ню Йорк през 1924 г.

 

Разделяйки избирателите чрез системата на политическите партии, ние можем да ги накараме да изразходват енергията си в борба за маловажни въпроси. По този начин, чрез дискретни действия, ние можем да си осигурим това, което е било така добре планирано и така успешно осъществено. Тези истини са добре известни сред нашите главни мъже, които сега са ангажирани във формирането на империализъм, който да управлява света.”

 

(Бележка на преводача: Банката на Англия е централната банка на Великобритания както нашата БНБ (Българска народна банка). По икономическа теория централната банка на една държава трябва да бъде собственост на държавата / суверена или иначе казано народа. Федералният резерв е централната банка на САЩ и е частна институция!)

 

Няма начин да разберете погрешно думите на човека. Друг пример, цитиран от Рон Унз (бел. на преводача: собственик на онлайн медията unz.com, която е цензурирана от фейсбук):

 

Борис Березовски, някога най-могъщият от еврейските руски олигарси, който почти завършва плановете си да превърне Русия във фалшива двупартийна държава на Леви социалдемократи и Десни неоконсерватори, в която ще бъдат провокирани разгорещени обществени битки, които ще се водят по социално разделящи въпроси, докато и двете партии ще бъдат контролирани задкулисно от една и съща малка група управляващи елити и банкери казва:

 

С гражданите постоянно разделени и народното недоволство безопасно канализирано в безсмислени задънени улици, тези кукловоди биха могли да поддържат неограничено богатство и власт за себе си, с малка заплаха за царуването си. [1]

 

Отново, няма начин да се разбере погрешно това. Това е основната причина, поради която архитектите и поддръжниците на Новия световен ред толкова дълго време са били решени да индоктринират западното население в религията на многопартийната политика. Никоя друга система на управление не предоставя толкова възможности за външен контрол на нациите и масово заблуждаване на населението, колкото многопартийната избирателна система.

 

Когато тези еврейски банкови елити подклаждат европейските революции, които премахват всички монарси, те постигат много цели освен отстраняването на човека, който има абсолютна власт над тях, включително властта да ги изгони от нацията, когато станат твърде силни или обезпокоителни. Като заместител те въвеждат фрагментирано “правителство на народа” с политическа идеологии, които горчиво да разделят обществата и ще направят населението обект на страх, и следователно лесно манипулируемо и контролирано. Те създават също възможността или да основат, или да поемат централните банки на много нации, като по този начин получават финансов и фактически пълен контрол над тези страни. Те наистина са осигурили за себе си “това, което е било толкова добре планирано и изпълнено”.

 

Хазарите

 

Повечето хора знаят, че в продължение на векове евреите са били експулсирани многократно от нация след нация, една поредица от серии за продължителността на последните 700 или 800 години, като експулсиранията често се случват горе долу на всеки 50 години. Това е добре документирано, но е интересно, че никой не е обърнал внимание точно кога тези експулсирания са престанали или, по-важното, защо са престанали. Трябва да се върнем към историята на Източна Европа.

 

(Бележка на преводача: Цитатите са от книгата на Артър Кьостлер “Тринадестото племе – Хазарската империя и нейното наследство”)

 

“По времето, когато Карл Велики е коронясан за император на Запада, източните граници на Европа между Кавказ и Волга са управлявани от еврейска държава, известна като Хазарска империя.” [2] Пикът на нейната мощ е от седмия до десетия век след Христа. Хазарите са народ от тюркски произход, който по причини, които могат да станат очевидни по-късно, избира да приеме юдаизма като своя религия около 750 г. след Христа, но от решаващо значение е, че те не са евреи – не са в никакъв смисъл на значението на тази дума. Те са изцяло тюркски и източноевропейски, “не от Ханаан, а от Кавказ и Източна Европа … генетично те са по-тясно свързани с хунските, уйгурските и маджарските племена, отколкото с потомството на Авраам, Исаак и Яков.” [2, p. 17]

 

Те са били номадски воини,”цветът на кожата им е бял … природата им е студена. [2, p. 19] Техният общ аспект е див.” Грузинска хроника, повтаряща древна традиция, ги идентифицира с войнството на Гог и Магог – “диви хора с отвратителни лица и маниери на диви зверове, ядящи кръв”. За това говори и един арменски писател … ужасното множество хазари с нагли широки лица без мигли и дълги падащи коси като на жени.” [2, p. 20] Те без съмнение са били едни от най-бруталните и жестоки животински видове, които някога са населявали земята, без да ги е грижа за живот, различен от техния собствен. Хазарите са били толкова жесток, брутален и див народ, че те са описани като “страховити и отвратителни над всички народи в този регион на света”. Малко се знае за техния произход, защото историците, по причини, които могат да станат очевидни по-късно, са ги отписали от нашата история.

 

Няма да се спирам на това по-нататък, но да подчертая, че тези източноевропейски хазари без съмнение са най-мразения и страшен народ в цяла Европа по онова време, може би в цялата история. Жаждата им за кръв и жестокостта им са легендарни, да не говорим за алчността им. По-късно ще бъде от значение, че преди времето, когато са приели юдаизма, хазарската религия е била една от фалическите култове.

 

(Бележка на преводача: Може би е любопитно да се отбележи, че една дума в английския език използвана за опасност е hazard (хазард) и hazardous (хазардъс) – опасен. Интересно от къде е произлязла. А и от къде идва терминът “хазартни игри”!?)

 

Хазарската империя свършва, когато народите на Европа, неспособни да толерират дивашката бруталност на тези хора, обединени заедно, унищожават империята и разпръскват оцелелите хазари в четирите посоки на вятъра. Те са победени предимно от руснаците през 965 г., но продължават до известна степен, претърпявайки различни допълнителни изтребвания до края на 1300 г., когато Чингис хан ги прочиства и окупира почти цялата им предишна територия. Оцелелите са прогонени от родното си място и стават номади, хора без нация и без място – и без лоялност към никой народ, нация или място. Ще стане ясно защо хазарите просто изчезват от историята, за да бъдат заменени от евреи, които изведнъж се появяват навсякъде – поне в източноевропейски страни като Полша, Унгария и България. И както Кьостлер посочва (page 159), това е “люлката на числено най-силната и културно доминираща част на съвременното еврейство”. И наистина, чел съм еврейски публикации, които категорично заявяват, че (да перифразираме, но точно) “може да се каже, че вече не са останали “истински евреи” в света, че най-малко 95% от всички евреи са европейски хазари”.

 

От тази частица от историята основното значение за нас в нашето разбиране за демокрацията е, че тези хазари са били (и все още са) европейци, а не евреи. Ще последвам примера на Бенджамин Фрийдман[3], като по-нататък ще ги наричам “така наречените евреи”.

 

Сега можем да оставим малко тази добре погребана история (пренебрегвайки за момента защо е толкова добре погребана) и да продължим към живота на тази хазарска диаспора. Алчността е довела тази хазарска диаспора до банкиране, пари, бижута и особено данъчно фермерство, докато вродената им бруталност се е отдала добре на търговията с бели роби, всички професии, които са преследвали оттогава. Тяхната естествена бездомност и фундаментално различие с други човешки племена може би са отговорни за липсата на лоялност към която и да е нация или народи, а тяхната очевидно вродена жестока бруталност, заедно с техните очевидно вродени сексуални извращения, обясняват склонността им към професии като търговия с роби и създаването на система, която произвежда потенциално милиони наложници и евнуси за арабските страни. Последното вероятно също обяснява преминаването им към юдаизма, тъй като вавилонският Талмуд резонира добре с техните наклонности, един вид ‘сроден дух’, към който те са били доста предразположени и възприемчиви. Тяхната насилствена и независима природа също се проявява в силно нежелание да приемат покорност или подчинение на управляващата сила и най-категорично отхвърляне на асимилацията.

 

Проблемите им са много. Тези хазари (сега нашите “така наречени” евреи) са люто мразени за търговията с роби, отвличайки безброй млади жени за продажба в хареми по целия свят и за отвличането и кастрирането на млади мъже, за да служат като евнуси в същите тези хареми. Друг проблем е данъчното им фермерстово. Процесът е прост. Те се обръщат към монарха с предложение да платят целия данъчен приход на кралството му годишно предварително, в еднократна сума, в замяна на която ще имат правото да налагат и събират данъци от гражданите през следващата година, за да възстановят инвестицията си и да реализират печалба. Теорията е добра, а практиката – брутална. Тези така наречени евреи създават, налагат и събират данъци във вид и обем, които разтърсват въображението и в крайна сметка банкрутират цялата нация.

 

Експулсирането

 

Един монарх многократно открива, че събирането на данъци ще напредва без край, докато цялата нация не е на ръба на революция, в който момент се взема решение да се изгонят тези така наречени евреи от страната, масово, като понякога им се е позволявало да вземат плячката със себе си, понякога са я конфискували на излизане. Подобно е и с търговията с роби и с други неща; в крайна сметка тази диаспора тласка нещата толкова далеч, че масовото експулсиране се е смятало за единственото спасение на страната. Имало е и други причини. Кралица Изабела изгонва всички така наречени евреи заради упоритата им решимост да унищожат християнството в Испания. Други нации се отвращават от повтарящите се и добре документирани доклади за кръвни жертвоприношения, извършени с отвлечени деца.

 

От поколения сме изложени на приказки за изгонване на евреите от различни нации поради антисемитизъм – не е така. Първо, и отново, те не са “евреи”, а просто така наречените евреи, и те са изгонени заради престъпленията и алчността им, несвързани с техния (фалшив) етнически произход. Въпреки това можем да си представим, че тези многократни експулсирания от десетки страни може би на всеки 50 години и продължаващи стотици години без край, биха станали неудобни и уморителни. Да не говорим, че е скъпо. Основният проблем е, че тези така наречени евреи са подчинени на прищявката на монарх – на един човек – който има властта и мощта да ги изгони и да конфискува имуществото им по свое желание. Трябвало е да има по-добър начин. Нашите така наречени евреи първо се опитват да породят народни революции, когато усещат, че духат ветровете на прогонването. Те успяват, но ползите се оказват незначителни; един неприятелски монарх бързо бива заменен от друг със сходни настроения и със сходни опасения за собственото му дълголетие.

 

Малко хора изглежда са наясно, че европейските страни са имали две вълни на революции в рамките на около 100 години една от друга, първата, която дава резултати, както по-горе, без трайна полза за нашите хазари. Така Наполеон се сдобива с власт. Група от тези така наречени еврейски банкери изкупуват и складират цялата житна реколта на Франция и отказват да я пуснат на пазара на каквато и да е цена. Хората буквално нямат хляб за ядене. Това е нашата революция. Но Наполеон започва да мисли, че Централната банка на Франция – създадена от нашите така наречени евреи като начин да плячкосват нацията за вечни времена, всъщност му принадлежи. Имал е късмет, че е избягал с живота си. Други нямат този късмет, включително Ейбрахам Линкълн и Джон Ф.Кенеди.

 

(Бележка на преводача: Замислете се как Наполеон успява да събере и финансира огромната за онова време 600 хилядна армия и да нападне Русия, която е доста далеч от Франция. И защо му е трябвало, при условие, че е имал далеч по-голям враг и съвсем наблизо, а именно Великобритания.)

 

Намиране на по-добър начин

 

Все пак е трябвало да има по-добър начин и нашите така наречени евреи не само го намират, но чрез контрола си върху медиите, книгоиздаването и Холивуд непрекъснато го провъзгласяват като религия, толкова свята, че дори да се изследва или поставя под въпрос, сега ще представлява богохулство от най-висш порядък. Концепцията е брилянтна, процесът досаден и изтъкан с подробности, но самата простота е гениална и резултатът е нашата многопартийна избирателна система за борба за власт.

 

Нашите така наречени евреи измислят схема, за да убедят хората, че страните не се нуждаят от цар, че могат да формират правителство от хората и да ги оставят да управляват сами. Край на безполезните войни, край на наказателните данъци, край на луксозния живот на монарха, докато хората гладуват. Селяните са във възторг от видения за захарни сливи, танцуващи в главите им, докато елитите са още по-възторжени, защото осъзнават от самото начало, че правителствените лидери могат да идват само от тяхната група. Тези така наречени евреи предлагат на елитите пълен контрол над цялата им страна и са готови да финансират прехода. Как може да откажеш такова предложение?

 

Разбира се,”хората” не знаят нищо за управление, но тези еврейски банкери са експерти и могат да научат хората “всичко, което трябва да знаят”. Те биха могли да помогнат за избора на тези от населението, които биха могли да управляват страната. Те скалъпват системата от множество политически партии, за да разделят хората за постоянно на противоположни фракции, които ще служат за отстраняване на населението в неуместност, използвайки това, за да разсеят страховете от некомпетентно управление, като предполагат, че хората могат да изберат управляващата партия и с правото да изгонят правителството по всяко време. Еврейските банкери кроят планове да основат и контролират парите и цялата икономика на всяка нация чрез контрола си върху централната банка и нейната способност да създава парите и да контролира тяхното предлагане.

 

За да се постави това в перспектива, цялата история се развива в продължение на 200 или повече години, включва хиляди хазари, понякога действащи самостоятелно, но често в съгласие и с грешки, пропуски и учене, преди крайният продукт да бъде твърдо установен. Така че в този смисъл е малко опростенческо просто да се каже “евреите създадоха демокрацията”. Въпреки това, така се е случило и затова така се случва.

 

Бих добавил една последна бележка за повтарящите се експулсирания на (така наречените) евреи: те никога не са спирали. В Япония град Нагасаки изгонва всички евреи преди Втората световна война, а няколко години по-късно Япония изгонва всички евреи от страната. Те са изпратени в Шанхай, където контролиращите опиума така наречени евреи от Ротшилд, Сасун, Кадури и др., притежават и до голяма степен контролират града. Малко хора са наясно, че именно така наречените евреи са тези, които избират мишените на американските атомни бомби, и по-специално Бернард Барух (“най-могъщият човек в Америка”) има последната дума. Първата му цел е била Киото, защото това е културното сърце на Япония и пълното му унищожаване от атомна експлозия е щяло да създаде “рана, която никога няма да заздравее”. Киото е защитен от Провидението със силна облачност, която попречва на бомбардировачите да локализират целта си с достатъчна точност, така че продължават към вторичната цел – град Хирошима. Почти сигурно е, че Нагасаки е избран от Барух като втора мишена за възмездие за изгонването на евреите няколко години по-рано.

 

Това не е добре известно, но след победата на Мао над националистите на Чан Кайшъ (които са подкрепяни от така наречените евреи и американците), първото му действие е да изгони всички така наречени евреи от Китай и да експроприира всичките им финансирани с опиум имоти, които включват почти всичко в Шанхай и континенталните банкови клонове на ХШБК (бел. преводача: HSBC – Хонконг Шанхай Банкова Корпорация – никога няма да забравя как със задоволство преподавателят ми – представител на така наречените евреи – по “Пари и банково дело” ни казваше, че това е най-печалившата банка. Ами така е като ХШБК са една от основните банки за пране на пари.). Историята, написана от така наречените евреи, просто заявява, че евреите “са напуснали бързо след войната”, без да уточняват точно защо са напуснали. Китай знае, но западният свят не знае. Куба изгонва всички евреи след революцията (да, те наистина са го направили), поради което тази малка страна е наказана със “санкции” от всякакъв вид вече 70 години. Германия се опитва да направи същото и по повече или по-малко същите причини, като ‘окончателното решение’ на Хитлер е да изпрати всички така наречени евреи в Мадагаскар. Всички знаем колко зле се е провалил, а Германия днес е една страхлива нация, напълно контролирана от същите тези хора, и все още наказвана безмилостно след 80 години.

 

(Бележка на преводача: В крайна сметка, Хитлер е бил просто един полезен идиот, финансиран и доведен на власт от ционистките банкстери. Може би е знаел от самото начало, може би се е усетил по време на самия процес, можем само да гадаем. Но е факт, че е нацист. Андрей Раевски, познат под псевдонима Сейкър (идва от блога му – The Vineyard of the Saker – Лозето на бойния сокол), в статията си «Защо използвам термина Англо-Ционист и защо е важен» е достигнал до едно много важно прозрение:

 

«…Както ционизмът, така и нацизмът са братя близнаци, родени от една и съща грозна утроба… Нацистите и ционистите могат да се мразят взаимно дълбоко в сърцата си, но все пак са близнаци…»

 

Мисля, че това ви обяснява как в Осраината, ционистите работят заедно с укронацисти. Обаче, важно е да се разбере, че ционистите са хората с парите и задкулисието. Нацисти, фанатични ислямисти, мафиоти/мутри и каквито там са необходими според конкретния случай – всички те просто вършат черната работа.)

 

Във всички тези случаи, може би в продължение на 700 години, нации и управници многократно и независимо един от друг стигат до едно и също заключение: че когато на тези евреи е било позволено да се промъкнат в правителство и във финансите на една нация, страната се е запътвала към разруха и единственото решение е било тяхното експулсиране. Това е истинската история, която е толкова добре погребана.

 

Това е отчасти странично, но важно: Холивуд (притежаван и контролиран от същите така наречени евреи) ни е разказвал сърцераздирателни истории за погроми срещу евреи в Русия и други източноевропейски страни, но обмислете някои погребани факти. Руската революция не е руска в никакъв случай; вместо това тя е 100% еврейска революция, предназначена за пълното унищожаване на Русия – доста вероятно като възмездие. Тя е финансирана от така наречените евреи – Якоб Шиф в САЩ – с няколко стотин мъже, обучени в продължение на години в САЩ и изпратени през Канада в Русия, за да подбудят революцията. Те успяват. Сред техните постижения са екзекуцията на Романови, цялото руско царско семейство, унищожаването на почти цялата средна класа заедно с по-голямата част от духовенството, създаването на (така наречената) еврейска болшевишка Чека – страховитата тайна полиция и Гулаг на Александър Солженицин. Историята ни казва, че те са унищожили милиони души (може би 1/3 от населението), въпреки че така наречените еврейски историци ще оспорят тази цифра. Когато си тръгват, те отделят време да ограбят цялата нация от повечето й художествени съкровища, безценните притежания на руското кралско семейство и цялото съдържание на Руската централна банка, което включва милиарди в злато. Типично хазарско поведение. Що се отнася до погромите: аз съм от руски произход. Ако вие и вашите хора дойдете в моята страна, убиете моя цар и семейството му, унищожите цялата средна класа и банкрутирате нацията, оставяйки само смърт, мизерия и бедност, може да се изкуша да ви преследвам и да убия и вас, етническият ви произход не би бил свързан с моето решение.

 

Статиите в тази серия очертават умните недостатъци, които са вградени в западната многопартийна “демократична” система, която позволява на тези така наречени евреи да поемат пълен контрол над западните правителства зад кулисите и да плячкосват безмилостно икономиките, като същевременно предотвратяват появата на всяко легитимно социалистическо или ориентирано към хората правителство. Моите електронни книги за “Бернайс[4] и пропагандата” и “Пропагандата и медиите”[5] изследват огромния принос за тези усилия на медиите, филмовата и издателската индустрия, които са почти изцяло притежавани и/или контролирани от същите тези така наречени евреи. Един очевиден резултат е да се попречи на западните общества да получат тази информация.

 

*

ЗА АВТОРА: Творбите на г-н Романоф са преведени на 32 езика, а статиите му са публикувани на повече от 150 чуждоезични новинарски и политически уебсайта в повече от 30 държави, както и в повече от 100 англоезични платформи. Лари Романоф е пенсиониран консултант по управление и бизнесмен. Той е заемал ръководни длъжности в международни консултантски фирми и е притежавал международен бизнес за внос-износ. Той е посещаващ професор в университета Фудан в Шанхай, представяйки казуси по международни въпроси на старши класове в EMBA (Executive Master of Business Administration EMBA – това е обикновено едногодишно вместо двугодишно образование за добиване на магистърска степен по бизнес администрация – предназначено е за хора, които са имали управленчески опит, но искат да имат официална степен на образование. Управленческият опит е почти задължително условие за прием. Възможно е също да се вземат предвид друга научна степен в дадена област или други заслуги). Г-н Романов живее в Шанхай и в момента пише серия от десет книги, най-общо свързани с Китай и Запада. Той е един от авторите, участващи в новата антология на Синтия Маккини “Когато Китай кихне” (Глава 2 – Dealing with Demons — Справяне с демони).

Пълният му архив може да бъде намерен на:

https://www.bluemoonofshanghai.com/ + https://www.moonofshanghai.com/

Можете да се свържете с него на следния адрес: 2186604556@qq.com

*

Бележки:

[1] Ron Unz – Our American Pravda

https://www.unz.com/runz/our-american-pravda/

[2] Arthur Koestler – The Thirteenth Tribe

https://www.bluemoonofshanghai.com/wp-content/uploads/2022/05/ARTHUR-KOESTLER-THE-THIRTEEN-TRIBE.pdf

[3] Benjamin H. Freedman – The Truth about Khazars

https://www.bluemoonofshanghai.com/wp-content/uploads/2022/05/Benjamin-H-Freedman-The-Truth-About-The-Khazars.pdf

[4] Bernays and Propaganda

https://www.bluemoonofshanghai.com/wp-content/uploads/2022/10/BERNAYS-AND-PROPAGANDA-.pdf

[5] PROPAGANDA AND THE MEDIA

https://www.bluemoonofshanghai.com/wp-content/uploads/2022/11/ENGLISH-PROPAGANDA-and-THE-MEDIA.pdf

*

Тази статия може да съдържа материали, защитени с авторски права, чието използване не е изрично разрешено от собственика на авторските права. Това съдържание се предоставя в съответствие с доктрината за справедливо използване и е предназначено само за образователни и информационни цели. Това съдържание не се използва за търговски цели.


Copyright © Larry RomanoffBlue Moon of ShanghaiMoon of Shanghai, 2024


T

iNTERNET ARCHIVE


 

TO INTERNET ARCHIVE -- Re: An urgent request

Please remove this file from archive.org:

Step 1: (a) This is the URL that I want excluded from your website:
https://web.archive.org/web/20230414194235/https://www.moonofshanghai.com/2023/04/en-larry-romanoff-power-behind-throne.html Sincerely, Luisa Vasconcellos

 

 

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL FRANÇAIS  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

L.Romanoff´s interview