Saturday, August 21, 2021

NL -- LARRY ROMANOFF -- Factoren Achter Het Hong Kong-China Uitleverings Wetsvoorstel -- August 19, 2021Factoren Achter Het Hong Kong-China Uitleverings Wetsvoorstel

Door Larry Romanoff,  21 January 2020

Nederlandse vertaling: Martien

 

 


CHINESE   ENGLISH    NEDERLANDS  PORTUGUESE   SPANISH


Aanleiding voor de protesten in Hongkong in 2019 was de poging van Carrie Lam om een uitleveringswet tussen Hongkong en het Chinese vasteland erdoor te krijgen. Het is onduidelijk of dit gebeurde op verzoek van Beijing (wat volgens mij het geval was) of op eigen initiatief van Lam, maar de westerse media hebben een paar belangrijke details weg gelaten.


1. Alle naties hebben uitleveringsverdragen tussen staten en provincies. De reden is dat als iemand een misdrijf pleegt in New York en vervolgens naar Virginia vlucht, de politie van New York geen bevoegdheid heeft in die staat en niet zomaar de grens kan oversteken om te zoeken en te arresteren. Zij moeten daarvoor een beroep doen op de plaatselijke rechts handhaving. Vandaar de uitleveringsverdragen.

2. China heeft verschillende goede redenen om dergelijke overeenkomsten met Hong Kong te willen.

(a) Meer dan een paar zakenlieden of regerings ambtenaren van het Chinese vasteland hebben geld verduisterd en zijn vervolgens naar Hong Kong gevlucht om daar een goed leven te leiden zonder vrees voor repatriëring. Het is begrijpelijk dat China wil dat deze personen naar huis worden terug gebracht om terecht te staan.

(b) Een soortgelijk probleem, en misschien wel groter, is dat meer dan een paar inwoners van Hongkong (vaak Amerikanen of Britten, maar ook oorspronkelijke Hongkongers) naar het vasteland zijn gereisd, vrij veel fantasierijke en niet-zo fantasierijke misdrijven hebben gepleegd en vervolgens naar Hongkong zijn teruggevlucht, opnieuw buiten het bereik van de Chinese politie van het vasteland.


In een recent ongelukkig geval huurde een inwoner van Hong Kong een auto in Shanghai, reed dronken, reed een zwangere vrouw aan en doodde haar en stapte vervolgens op het eerstvolgende vliegtuig terug naar Hong Kong. Hij werd enkele jaren later gearresteerd, toen hij in de veronderstelling verkeerde dat de zaak vergeten was en naar het vasteland terugkeerde voor een of andere zakelijke activiteit.


In een ander geval, een Britse burger, Peter Humphrey, en zijn Amerikaanse vrouw die leefde in Hong Kong waren naar het vasteland was gereisd om illegaal persoonlijke informatie over Chinese burgers te verzamelen, waaronder persoonlijke identiteitsgegevens, gegevens over de registratie van huishoudens, paspoortgegevens over binnenkomst en vertrek en gedetailleerde mobiele-telefoongegevens.

Zij betaalden tussen 1.000 en 2.000 RMB voor elke set persoonsgegevens en verkochten er ongeveer 750 voor tussen 20.000 en 200.000 per individu. Ik beschik niet over alle details, maar niemand betaalt zoveel geld voor persoonsgegevens zonder een grote potentiële beloning aan het eind. Humphrey's activiteiten - zeer illegaal in China - werden volledig vanuit Hongkong uitgevoerd, waarbij hij alleen naar het vasteland kwam om datapakketten te verzamelen en geld uit te betalen, en dan terugging naar HK als veilige basis. Hij werd uiteindelijk ontdekt en gevangen gezet, waarbij het VK en de VS natuurlijk de autoritaire Chinese regering aanklaagden wegens "gebrek aan mensenrechten".

Ze zijn niet allemaal zo dramatisch als deze, maar er zijn talloze telecom-, data- en andere fraudegevallen geweest door mensen in Hongkong, gericht op en begaan door Chinezen van het vasteland, waarbij het vaak om honderden miljoenen ging en in enkele gevallen om miljarden RMB. Niet onbeduidend. Zoals het er nu voor staat, zijn deze mensen wettelijk onbereikbaar en China maakt daar bezwaar tegen.

(c) Er is een derde categorie, die nergens in de media wordt genoemd en die de waarschijnlijke oorzaak was van het feit dat de VS zo vurig het vuur hebben aangewakkerd voor deze laatste reeks rellen.

De Amerikanen hebben een enorm contingent in Hongkong (ongeveer 60.000 mensen, waarvan weinigen zakenlieden zijn), te beginnen met het VS-consulaat, maar dat zich nog veel verder uitstrekt met de media, de NED, en de hele alfabetsoep van in de VS gevestigde NGO's, het China Media Project van George Soros aan de HKU, en nog veel meer, waarvan vele, maar niet allemaal door de CIA gefinancierd, op een permanente missie om het Chinese vasteland vanuit de onderbuik van Hongkong aan te vallen.


Woordvoerder Ministerie van Buitenlandse zaken Zhao Lijian's Reguliere Persconferencie op 9 Maart 2021

 

Veel van wat deze mensen doen is illegaal, tegen de wetten van Hongkong, het Chinese vasteland en het internationale recht, maar zij worden in Hongkong beschermd door druk van de regering van de VS, en zonder uitleveringsverdrag met Hongkong kunnen zij niet naar China worden gezonden om daar te worden berecht.

De Amerikanen geven niets om de Chinezen op het vasteland, noch om de Hongkongers. Ze geven alleen om het beschermen van hun eigen mensen. Ze moesten voor hun eigen bestwil die uitleveringswet om zeep helpen, en dat is ze gelukt. Het enorme geweld dat ze hebben aangewakkerd zal er waarschijnlijk voor zorgen dat dat wetsvoorstel voor lange tijd niet meer zal worden ingediend, als het al ooit wordt ingediend. Goed gedaan.

*

Het schrijven van  Mr. Romanoff  is vertaald in 32 talen en zijn artikelen zijn op meer dan 150 websites met buitenlands nieuws en politiek in meer dan 30 landen geplaatst, evenals op meer dan 100 Engelstalige platforms. Larry Romanoff is een gepensioneerd managementconsultant en zakenman. Hij heeft hogere leidinggevende functies bekleed bij internationale adviesbureaus en was eigenaar van een internationaal import-exportbedrijf. Hij was een gastprofessor aan de Fudan University in Shanghai, waar hij case studies over internationale zaken presenteerde aan senior EMBA-klassen. Mr. Romanoff woont in Shanghai en schrijft momenteel een serie van tien boeken die over het algemeen betrekking hebben op China en het Westen. Hij is een van de bijdragende auteurs aan Cynthia McKinney's nieuwe bloemlezing 'When China Sneezes'. Zijn volledige archief is te zien op https://www.moonofshanghai.com/ en http://www.bluemoonofshanghai.com/

Hij kan worden gecontacteerd op: 2186604556@qq.com.

 

Copyright © Larry RomanoffMoon of ShanghaiBlue Moon of Shanghai, 2021

 

 

iNTERNET ARCHIVE


 

TO INTERNET ARCHIVE -- Re: An urgent request

Please remove this file from archive.org:

Step 1: (a) This is the URL that I want excluded from your website:
https://web.archive.org/web/20230414194235/https://www.moonofshanghai.com/2023/04/en-larry-romanoff-power-behind-throne.html Sincerely, Luisa Vasconcellos

 

 

CROATIAN  ENGLISH   ESPAÑOL FRANÇAIS  GREEK  NEDERLANDS  POLSKI  PORTUGUÊS EU   PORTUGUÊS BR  ROMANIAN  РУССКИЙ

What part will your country play in World War III?

By Larry Romanoff, May 27, 2021

The true origins of the two World Wars have been deleted from all our history books and replaced with mythology. Neither War was started (or desired) by Germany, but both at the instigation of a group of European Zionist Jews with the stated intent of the total destruction of Germany. The documentation is overwhelming and the evidence undeniable. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9) (10) (11)

READ MORE

L.Romanoff´s interview